Journalists-Mediaproducers[stockholm] - Företagsmeddelande
JULIEN FOURNIÉ
 
 
- En revolutionerande tid!
 
- It´s a very experimental time!!
 
- Most exciting era to be a fashion student!
 
- Banbrytande!
 
 
De här kommentarerna kommer från folk inom mode-branschen, butiksanställda, studenter och designers med eget känt märke.
 
De senaste softwareprogrammen är djupt imponerande, det känns som om vem som helst faktiskt kunde bli sin egen designer. Men virtual reality och verkligeten är annorlunda, hur kan den tekniska utvecklingen gå hand i hand med våra visioner och tankar?
 
Det är för tidigt att säga hur det kommer att bli, men vi står i en brytpunkt nu - antingen accepterar vi utvecklingen inom modebranschen eller så står vi kvar. Men de som vet bäst nu är de få designers som verkligen jobbar med den nya teknologin, det är deras vardag och verktyg, vem vet bättre?
 
JULIEN FOURNIÉ är en välkänd designer men gedigen erfarenhet från väletablerade modehus som Christian Dior, Jean-Paul Gaultier, Givenchy och fler. En tung designer som har imponerande meriter. Han arbetar med Dassault Systems program och har kunskaper om hur det är att arbeta med designprogram på datorn istället för att skissa själv.
 
JULIEN FOURNIÉ var precis i Stockholm, på Modemässan där han deltog i en diskussion/roundtable, men syftet för besöket var visningen av hans senaste och enormt uppskattade kollektion.  Visningen var i Stadshuset  lördagen den 24/11 2012. Vi fick en exklusiv intervju med honom under hans casting dagen innan visningen.
 
 
Läs intervjun!